Informatie

Ligging

Het appartement is gelegen op de 2e verdieping van een condominium dat bestaat uit 16 appartementen. De vakantiewoning ligt pal op het strand zodat je ten volle kunt genieten van een prachtig zeezicht of een fabelachtige zonsopgang boven de zee. Het appartement ligt op 200m van het centrum van Cumbuco, alles is dus gelegen op wandelafstand.

Omgeving

Wij verhuren een ruim 6-persoons appartement gelegen in het rustige en gemoedelijke vissersdorp Cumbuco. Cumbuco is gelegen 30 km ten noorden van de stad Fortaleza in het noord-oosten van het wondermooie Brazilië. In deze regio kent men een zeer aangenaam klimaat met het ganse jaar temperaturen van om en bij de 30° en een zeetemperatuur die het hele jaar door 27° bedraagt. Tijdens het warmere gedeelte van de dag brengt een zeebries de nodige verkoeling en maakt Cumbuco tot een waar paradijs voor kitesurfers. Voor de beginnende kite surfers is er de nabij gelegen lagoa do Cauipe waar je mooi vlak water hebt.
Cumbuco heeft tevens een unieke ligging tussen de langgerekte witte zandstranden en de grote duinenformaties die je vindt achter het dorp. Deze gigantische duinen nodigen uit tot een ruige maar plezierige rit in een strandbuggy, een niet te missen ervaring. In de duinen vind je ook een aantal zoetwater lagunes. Laat je verleiden tot een ski-bunda en maak een duikvlucht van de hoge duinen in het frisse water.
De regio rond Cumbuco is tevens een zeer veilig gebied. Er heerst hier geen criminaliteit zoals in de zuidelijke grootsteden en de mensen zijn hier zeer vriendelijk en altijd vrolijk. Het leven in Brazilië is ook 2-3x goedkoper dan bij ons en orkanen komen hier niet voor. Cumbuco is met andere woorden een paradijs op aarde!

Fortaleza
Voor hen die Cumbuco te rustig vinden is er op een half uurtje rijden met taxi of bus de grootstad Fortaleza met zo'n 4 miljoen inwoners. De stad Fortaleza biedt de toerist, buiten de bijna 3000 zonuren per jaar en het heerlijke briesje aan de kust, een zeer goede infrastructuur. Voor degenen die van lekker eten en drinken houden zijn er volop mogelijkheden om te genieten van één van de vele restaurants en bars in bijvoorbeeld de culturele uitgaanswijk Dragão do Mar. Vergeet ook niet de meest gekke maandagavond ter wereld in Praia de Iracema wanneer de Pirata Bar haar deuren openzwaait en je verwelkomt met de hartstochtelijke ritmes van de Forró ( typische muziek/dans uit het noordoosten van Brazilië) en de Axé ( de carnavalsmuziek uit Bahia). Shoppen in Fortaleza kun je naar hartenlust. Zo moet je beslist eens een kijkje nemen in het leuke winkelstraatje de 'Monsenhor Tabosa' waar je zeer voordelig inkopen kunt doen als het om schoenen, slippers en bikini’s gaat. Maar ook de grootste shoppingmall van Fortaleza, de 'Iguatemi' is vooral 's avonds zeker de moeite waard. Elke avond is er op de strandpromenade "Beira Mar" een gezellige artisanale markt. Vergeet niet om een paar trendy Baziliaanse Havaianas  of een leuk souvenir te kopen!

Klimaat

In deze regio kent men een zeer aangenaam klimaat met het ganse jaar temperaturen van om en bij de 30° en een zeetemperatuur die het hele jaar door 27° bedraagt. Tijdens het warmere gedeelte van de dag brengt een zeebries de nodige verkoeling en maakt Cumbuco tot een waar paradijs voor kitesurfers. Extreem hoge temperaturen van 40°C of meer komen hier niet voor. Omdat je hier bijna op de evenaar zit moet je wel opletten voor de UV-straling. In deze regio komen geen stormen en orkanen voor zoals in de Caraïben. In het voorjaar kunnen er wel tropische stortbuien voorkomen maar die zijn meestal van korte duur. De regen valt dan meestal in de vroege ochtend.